TESTIMONIALS

Μια ολοκληρωμένη, υψηλού επιπέδου, αξιοπιστίας και απαιτήσεων εκπαίδευση. Κάθε τριήμερο, ένα βαθύ ταξίδι προς τα μέσα. Κι όταν αρχίζει η πρακτική εφαρμογή…η μαγεία και η αποτελεσματικότητα επιβεβαιώνονται! Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Βίκυ Βάββα

MSc

Ένα πολύ ενδιαφέρον course, με πολύ δυνατά και χρήσιμα εργαλεία και υλικά. Ξεκίνησα έχοντας στο μυαλό μου ότι θα κερδίσω μόνο επαγγελματικές γνώσεις, αλλά τελικά με οφέλησε πολύ και στην προσωπική μου ανάπτυξη, να συνειδητοποιήσω και να τακτοποιήσω θέματα σε προσωπικό επίπεδο και να θέσω διαφορετικές προτεραιότητες. Είναι αρκετά απαιτητικό αλλά το προτείνω ανεπιφύλακτα.
Αποστολοπούλου Έλενα

Ψυχολόγος

Μπαίνοντας στον πρώτο κύκλο εκπαιδευσης της Παιγνιοθεραπείας δε φανταζόμουν τη μεταμορφωτική επίδραση που θα είχε στην προσωπική και επαγγελματική μου εξέλιξη. Λάτρεψα τις δημιουργικές τέχνες και εμπιστεύτηκα απόλυτα ότι το ασυνείδητο γνωρίζει. Ο εσωτερικός θεραπευτής ξύπνησε. Προχωρώ στον δεύτερο κύκλο σπουδών και το συστήνω σε όσους θέλουν να γευτούν δυνατές εμπειρίες.
Μαύρα Τουρίκη

Ψυχολόγος, ειδικός θεραπευτικού παιχνιδιού & εκπαιδ. Παιγνιοθεραπεύτρια

Η εκπαίδευση μου στην Play Therapy Greece ήταν πραγματικά μία εμπειρία ζωής! Ξεκίνησα με πολλή όρεξη και ενδιαφέρον, μια και το αντικείμενο των σπουδών έμοιαζε ιδιαίτερα γοητευτικό, αλλά αληθινά η πραγματικότητα της εκπαίδευσης ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες μου!! Οι ορίζοντες μου διευρύνθηκαν απίστευτα, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο και νέοι δρόμοι σκέψης και δράσης άνοιξαν για εμένα… ήταν πραγματικά μαγικά! Είναι μία εκπαίδευση που συνιστώ ολόψυχα και ανεπιφύλακτα στους ανθρώπους με παρόμοιες κλίσεις και αναζητήσεις! Σε ευχαριστώ από καρδιάς Νέλλη Μπουκουβάλα και Play Therapy Greece!
Βιργινία Αθανασιάδου

Master in Education

Η Παιγνιοθεραπεία και τα όσα αντιπροσωπεύει ως μοντέλο παρέμβασης και θεραπείας, αποτελεί για εμένα πλέον στάση ζωής. Από νωρίς, είχα αντιληφθεί πως οι «παραδοσιακές», διαλεκτικές παρεμβάσεις δεν μπορούσαν να αποτελέσουν κατάλληλα εργαλεία προς χρήση, όσον αφορά τη θεραπεία στην παιδική ηλικία.

Η Παιγνιοθεραπεία και το μοντέλο του PTI (Play Therapy International) το οποίο εκπροσωπεί η δική μου εκπαίδευση, είναι εκείνο ακριβώς το πρακτικό «εργαλείο» που έψαχνα, ώστε να πλαισιώσει τις σπουδές μου στην Ψυχολογία και την Παιδοψυχολογία και να συνδέσει κατάλληλα τις θεωρητικές μου γνώσεις με το πολύ δύσκολο και ιδιαίτερο κομμάτι της θεραπείας των παιδιών.

Παπαδούλη Μαρία

(B.Sc.) Ψυχολόγος, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (M.Sc.) Psychology of Child Development, University of Central Lancashire Εκπαιδευόμενη Παιγνιοθεραπεύτρια, Play Therapy International / Play Therapy Greece

Για μένα η εκπαίδευση στο Play Therapy ήταν μία εμπειρία μαγική, μία εμπειρία που άλλαξε τη ζωή μου και σε επαγγελματικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Σε επαγγελματικό επίπεδο, μου άνοιξε δρόμους που ούτε καν είχα φανταστεί ότι θα μπορούσαν να με συνεπάρουν και να με εξελίξουν σε τέτοιο βαθμό. Απέκτησα πολύτιμες γνώσεις, γνώρισα σπουδαίους ανθρώπους, έμαθα, έπαιξα, γέλασα, βίωσα συναισθήματα και εμπειρίες που θα με ακολουθούν για πάντα. Σε προσωπικό επίπεδο, γνώρισα καλύτερα τον εαυτό μου, ξεδίπλωσα πτυχές μου που δεν ήξερα ότι υπήρχαν, κατάλαβα καλύτερα τα παιδιά μου, έγινα καλύτερη μητέρα και σύζυγος, έκανα σπουδαίες φιλίες.
Νέλλη, σ’ ευχαριστώ που με εμπιστεύτηκες και που μου έδωσες τη δυνατότητα να τα ζήσω όλα αυτά!
Νικόλ Χατζηγεωργίου

Θεωρώ πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι πολύ συμπυκνωμένα «πλούσιο», κατατοπιστικό και με βοήθησε στο να μπορώ να αναγνωρίζω πού «βρίσκεται» ο εποπτευόμενός μου με βάση την εμπειρία του, και πώς μπορώ να τον στηρίξω – διευκολύνω – κατατοπίσω, άμεσα και με πολυεπίπεδη παροχή υλικού και επεξεργασία.
Σπυριδούλα Σταμπολάκη

Ψυχολόγος, Εκ. επόπτρια

Αυτό που τονίζει και ξανατονίζει η Νέλλη..ότι ειναι life changing course..δεν το πίστευα μεχρι που το βίωσα..Μακάρι να υπήρχαν και άλλες τόσο δυνατες εκπαιδεύσεις στην Ελλάδα!

Μαρία Βάθη

Ψυχολόγος

Η εμπειρία μου στην εκπαίδευση μου ως παιγνιοθεραπεύτρια έχει συνδέσει πολύ αρμονικά το πάθος μου για την παιδοψυχολογία με τις γνώσεις μου ως παιδαγωγός. Η βιωματικότητα της εκπαίδευσης έχει λειτουργήσει θεραπευτικά και για εμένα την ίδια , πείθοντάς με έτσι ακόμα περισσότερο για την αποτελεσματικότητα του μοντέλου που αξιοποιείται. Πρόκειται για μια εκπαίδευση που σέβεται την ατομικότητα του καθενός και προωθεί την ελευθερία έκφρασης, με τρόπο αβίαστο. Υιοθετούνται έτσι στα πλαίσια της εκπαίδευσης οι αρχές που πρέπει να υιοθετηθούν και από τον εκπαιδευόμενο στα πλαίσια της πρακτικής του, δίνοντάς του με αυτόν τον τρόπο την ευκαιρία να βιώσει τα ‘ γιατί’ του ρόλου του και όχι απλά να τα απομνημονεύσει με την μορφή στείρας γνώσης. Η ψυχοθεραπευτική δύναμη του παιχνιδιού εξάλλου περιορίζεται όταν ακολουθούνται με απόλυτο τρόπο συγκεκριμένες οδηγίες. Η δύναμή αυτή ενισχύεται μέσα από την συντονισμό, την προσαρμοστικότητα, την αποδοχή αλλά και την διακριτικότητα του θεραπευτή, ο οποίος είναι απόλυτα παρόν, χωρίς η παρουσία του να γίνεται επιβλητική. Η συγκεκριμένη εκπαίδευση γίνεται με τέτοιον τρόπο, ώστε αυτά τα λεπτά ζητήματα να γίνονται σταδιακά κομμάτι του εκπαιδευόμενου.
Κωστή Κατερίνα

… Μια ολιστική προσέγγιση με άρτια σύνθεση θεραπευτικών εργαλείων, επιστημονική τεκμηρίωση και απόλυτο σεβασμό προς το παιδί…” Μια εκπαίδευση, που η πρακτική της εφαρμογή με συγκινεί και κάνει την ψυχοθεραπευτική επεξεργασία πιο δημιουργική …
Όλγα Τσαναξίδου

Ψυχολόγος

Η Εκπαίδευση στην Κλινική Εποπτεία μέσω Play & Creative Arts μου έδωσε έναν δυνατό και αξιόλογο τρόπο να βοηθήσω τους πελάτες στον δρόμο τους της αυτογνωσίας. Μέσα από τις μεταφορές που τυπώνεται στην άμμο ή σε άλλες μορφές δημιουργικότητας, ο Πελάτης είναι ο κυρίαρχος όλη της διαδικασίας, σε ένα επίπεδο βαθύτερο και πιο αυθεντικός, όπου λειτουργεί με ασφάλεια και δεν περιορίζεται από τις λέξεις.
Βαλερια Σαρντεμπεργκ

Συμβουλευτική Ψυχολόγος, Εκ. Επόπτρια μέσω Play & Creative Arts

Η εκπαίδευση ήταν μια δυνατή και πολύ βαθιά εμπειρία για μένα. Αφενός με ικανοποίησε στο γνωστικό κομμάτι, με έφερε σε επαφή με ένα πεδίο εξαιρετικά ενδιαφέρον και είμαι σίγουρη πως οι γνώσεις που πήρα από εκεί θα με συνοδεύουν σε ό, τι κάνω. Αφετέρου, το βιωματικό μέρος της εκπαίδευσης λειτούργησε ως μια πολύ καλά δομημένη διαδικασία προσωπικής ανάπτυξης και όλο αυτό έγινε σε ένα ασφαλές περιβάλλον που ο σεβασμός και η φροντίδα ήταν κάτι παραπάνω από δεδομένα.
Α.Χ.

Η συγκεκριμένη εκπαίδευση στο play therapy με ενδιέφερε πολύ καιρό να την παρακολουθήσω. Όταν άρχισε να προσφέρεται στην Ελλάδα από την Play Τherapy Greece ενθουσιάστηκα και άδραξα αμέσως την ευκαιρία να πραγματοποιήσω τη βαθιά επιθυμία μου να δουλέψω με παιδιά μέσω παιγνιοθεραπείας με το μοντέλο της APAC.
Μαγεύτηκα από τον τρόπο που το συγκεκριμένο μοντέλο βοηθά παιδιά με ποικίλες δυσκολίες να αποκτήσουν πιο ισχυρή αίσθηση εαυτού και να αναπτύξουν το δυναμικό τους, μέσα από μια ευρεία γκάμα εργαλείων. Ενθουσιάστηκα επίσης με τη σοβαρότητα της εκπαίδευσης, τα υψηλά πρότυπα της και τη σοβαρότητα που ελέγχει τα αποτελέσματά της. Με βοήθησε να συνδέσω τη νευροβιολογία, τη θεωρία του δεσμού κι άλλες θεωρίες με το παιχνίδι και να κατανοώ σε βάθος το παιχνίδι των παιδιών κι αυτό με κάνει πιο αποτελεσματική στη δουλειά μου.
Η εκπαίδευση στο play therapy με το μοντέλο της APAC απογείωσε την καριέρα μου και μου άνοιξε νέους επαγγελματικούς ορίζοντες. Εκπαιδεύτηκα ως επόπτρια μέσω δημιουργικών τεχνών και παιχνιδιού και εκπαιδεύομαι και ως course director ώστε να μπορώ να εκπαιδεύσω νέους παιγνιοθεραπευτές. Πραγματικά αυτή την εξέλιξη δεν την είχα φανταστεί όταν ξεκινούσα και χαίρομαι για όλο αυτό το ταξίδι που ξεκίνησα! Είμαι σίγουρη ότι όσοι επιλέξουν αυτή την εκπαίδευση θα καταλάβουν τον ενθουσιασμό μου!
Κατερίνα Τσίμηλα

Κοινωνιολόγος, Master in pca counselling, Tr. Supervisor

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

17 ΜΑΪΟΥ 2024
ΑΘΗΝΑ

CERTIFICATE IN THERAPEUTIC PLAY SKILLS

Δείτε περισσότερα

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2024
ΑΘΗΝΑ

3-ΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

Δείτε περισσότερα

ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ

CIRCLE OF SECURITY - PARENTING

Δείτε περισσότερα

ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ

INSIGHTFUL PLAY

Circle of security - Ομάδα Γονέων