ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ

Το πρόγραμμα αυτό, είναι μια εκπαίδευση στην εποπτεία, κλινικά διαπιστευμένη από τον οργανισμό PTI/PTUK (www.playtherapy.org.uk).

Η εκπαίδευση είναι βιωματική και σε μεγάλο βαθμό επικεντρωμένη στις δεξιότητες, τις οποίες πρέπει να έχει ένας επόπτης. Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο να γίνεται σε 4 ενότητες των δυο ημερών η κάθε μία. Συνήθως, διεξάγεται σε 7 ημέρες, συν μια ημέρα follow-up. Οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν εποπτικές δεξιότητες, που βασίζονται στα μεγαλύτερα διεθνώς σύγχρονα εποπτικά μοντέλα.

Απευθύνεται:

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε έμπειρους θεραπευτές που διαθέτουν τουλάχιστον 500 ώρες θεραπευτικής δουλειάς με πελάτες, τις οποίες έχουν εποπτεύσει με τουλάχιστον 100 ώρες εποπτείας.

Ενδεικτικά απευθύνεται σε έμπειρους θεραπευτές, Κλινικούς Ψυχολόγους, Ψυχοθεραπευτές, Συμβούλους Ψυχικής Υγείας, Παιγνιοθεραπευτές, Δραματοθεραπευτές, καθώς και Θεραπευτές μέσω Εικαστικών Τεχνών, που θα ήθελαν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους που ήδη έχουν στην εποπτική τους δουλειά ή θα ήθελαν να αποκτήσουν την ιδιότητα του επόπτη.

Είναι σχεδιασμένο για:

Το πρόγραμμα αυτό είναι σχεδιασμένο για έμπειρους θεραπευτές και παιγνιοθεραπευτές, είναι σε μεγάλο βαθμό skill based και στοχεύει στο:

1. Να βοηθήσει να αναπτυχθούν οι βασικές δεξιότητες εποπτείας
2. Να ενσωματωθεί η θεωρία με την πρακτική
3. Να εφαρμοστούν οι εποπτικές δεξιότητες και να ληφθεί ανατροφοδότηση (feedback)
4. Να προσφέρει προσωπική ανάπτυξη σε επαγγελματικό, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο
5. Να αποκτήσει κανείς δεξιότητες, ώστε να είναι αποτελεσματικός στην επικοινωνία και την διαχείρηση ως επόπτης
6. Να διερευνηθεί η θεραπευτική σχέση μέσω του sand play και άλλων εκφραστικών/εικαστικών μέσων.

Περίληψη

Η εκπαίδευση αυτή είναι σχεδιασμένη ώστε να δίνει γνώση σε βάθος και καλή κατανόηση των γενικών αρχών εποπτείας και ιδιαίτερα σε εκείνες τις περιοχές, στις οποίες οι συμμετέχοντες και οι εποπτευόμενοι τους εργάζονται, όπως δομές για την οικογένεια και το παιδί, σχολεία, νοσοκομεία, κλπ. Στο πρόγραμμά της συμπεριλαμβάνει, εκτός άλλων και:

1. Τα “Process model of supervision”, “Seven eyed model”, “Integrative model in supervision”, καθώς και άλλα σύγχρονα μοντέλα εποπτείας (ανεξάρτητα από τις θεραπευτικές προσεγγίσεις)
2. Θέματα Δεοντολογίας
3. Αντιμετώπιση διαπολιτισμικών θεμάτων
4. Διεύρυνση της δημιουργικότητας
5. Εξειδικευμένες δεξιότητες στην εποπτεία μέσω παιχνιδιού/δημιουργικών – εκφραστικών μέσων
6. Δεξιότητες για εποπτεία ατομική και ομάδων
7. Τα αναπτυξιακά στάδια της εποπτείας
8. Συνεδρίες εποπτείας με ανατροφοδότηση (feedback)

Επιπλέον, ο σκοπός της εκπαίδευσης αυτής είναι να δώσει, σε ήδη έμπειρους επαγγελματίες, οι οποίοι δουλεύουν με παιδιά, εφήβους και ενήλικες, επιπρόσθετες δεξιότητες με μια διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση. Η εκπαίδευση αυτή θα:

– Διευρύνει τις δεξιότητες συμβουλευτικής, θεραπείας και πρακτικής, ώστε οι συμμετέχοντες να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην κλινική εποπτεία
– Προσφέρει δεξιότητες ώστε να ανταποκριθεί κανείς σε ατομική ή ομαδική εποπτεία
– Προσφέρει κατανόηση της σχετικής με την εποπτεία θεωρίας
– Θα συνεχίσει να υποστηρίζει την κριτική και αναλυτική στάση του εκπαιδευόμενου πάνω στις διεργασίες του και την ανάπτυξή του

Πέραν της πρακτικής μέσα στο πρόγραμμα, για να αποκτήσει κανείς την πιστοποίηση του, θα χρειαστεί να κάνει κάποιες εργασίες, ανάμεσα στις οποίες προβλέπονται 3 book reviews, ένα case study με εποπτευόμενο και 60 τουλάχιστον ώρες εποπτευόμενης πρακτικής.

Πιστοποίηση:

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης στην εποπτεία που παρέχει η Play Therapy Greece είναι πλήρως πιστοποιημένο από το PTI (Play Therapy International) και οι εκπαιδευόμενοι σε αυτό βρίσκονται στους καταλόγους των εποπτών του, ως trainees. Όταν οι εκπαιδευόμενοι ολοκληρώσουν το πρόγραμμα, καταχωρούνται με τον τίτλο του Certified Supervisor στον κατάλογο PTI που είναι πιστοποιημένος από το PSA (Professional Standards Authority). Ο φορέας αυτός, με έδρα την Αγγλία, είναι ένας από τους ισχυρότερους φορείς πιστοποίησης διεθνώς για επαγγέλματα υγείας.

Επίσης το πρόγραμμα, θεωρείται Post Qualifying Course και η πιστοποίηση του αναγνωρίζεται από το Leeds Beckett University, που σημαίνει ότι οι πιστοποιημένοι επόπτες μπορούν να εποπτεύουν και θεραπευτές και παιγνιοθεραπευτές που εκπαιδεύονται στην Αγγλία, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου.

Τίτλος:

Το πρόγραμμα σας πιστοποιείται από το PTI (Play Therapy International) με τον τίτλο:
Clinical Supervisor (for Play and Creative Arts Therapies)
Επιπλέον, σας δίνει την δυνατότητα να γίνεται μέλος του ΡΤΙ.

Η εκπαίδευση γίνεται στην Αθήνα στις εγκαταστάσεις της Play Therapy Greece.
Το ωράριο της εκπαίδευσης, όλες τις ημέρες, είναι 09:00 έως 17:00.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Νέλλη Μπουκουβάλα
Certified Play Therapist
Certified Supervisor
Accredited Course Director for APAC Ltd and member of the academic team of Leeds Beckett University

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 210 – 7796100, 6985577627,
Email: playtherapygreece@gmail.com

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

17 ΜΑΪΟΥ 2024
ΑΘΗΝΑ

CERTIFICATE IN THERAPEUTIC PLAY SKILLS

Δείτε περισσότερα

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2024
ΑΘΗΝΑ

3-ΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

Δείτε περισσότερα

ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ

CIRCLE OF SECURITY - PARENTING

Δείτε περισσότερα

ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ

INSIGHTFUL PLAY

Circle of security - Ομάδα Γονέων