ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

Στην Play Therapy Greece παρέχονται πέραν των εκπαιδεύσεων και υπηρεσίες Συμβουλευτικής, για την αντιμετώπιση και επίλυση διαφόρων προβλημάτων.

Οι υπηρεσίες αυτές προσφέρονται σε:

Ενήλικες

Η συμβουλευτική ενηλίκων γίνεται, κυρίως, μέσω της προσωποκεντρικής προσέγγισης του Carl Rogers, όπου ο σύμβουλος με κύρια στοιχεία τις τρεις βασικές συνθήκες της αυθεντικότητας, της άνευ όρων αποδοχής και της ενσυναίσθησης, δημιουργεί το κατάλληλο κλίμα ασφάλειας, σεβασμού και εμπιστοσύνης, ώστε ο πελάτης να μπορέσει να διερευνήσει τον εαυτό και τα θέματα που τον απασχολούν, να έχει προσωπική ανάπτυξη, να επιτύχει την επίλυση των θεμάτων που τον απασχολούν και ότι άλλο ο ίδιος θα έθετε ως στόχο.
Πέραν της προσωποκεντρικής συμβουλευτικής, αξιοποιούνται οι αρχές του Sand Play, με την χρήση του δίσκου της άμμου και των συμβόλων, το Play Therapy, αλλά και το μοντέλο της Joyce Mills, StoryPlay, μέσω της χρήσης μεταφορών και της θεωρίας του Milton Erickson.

Ζευγάρια

Η θεραπεία ζεύγους γίνεται μέσω των αρχών του EFT (Emotional Focused Therapy), ώστε το ζευγάρι να μπορέσει να βρει νέους τρόπους να συνδεθούν μεταξύ τους και να καταφέρουν να αναγνωρίσουν και να αλλάξουν τους αρνητικούς φαύλους κύκλους, που κατακλύζονται από θυμό και ματαίωση.

Τα ζευγάρια αποκτούν όλο και περισσότερη εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο, το αίσθημα ασφάλειας στη σχέση μεγαλώνει και οι πληγές της σχέσης αρχίζουν να επουλώνονται και τα τραύματα να χάνουν τη δύναμη τους. Οι σύντροφοι μαθαίνουν να επικοινωνούν με σεβασμό, μεγαλύτερη κατανόηση και κυρίως αποδοχή.

To Play Therapy και οι τεχνικές του StoryPlay πλαισιώνουν εξαιρετικά την δουλειά με τα ζευγάρια.

Παιδιά και έφηβοι

Στα άτομα αυτής της ηλικιακής ομάδας αξιοποιείται κυρίως το Play Therapy με την μεγάλη ποικιλία των εργαλείων του, αλλά και το Sand Play ή το StoryPlay.

Όταν κρίνεται πλέον κατάλληλο ή ακόμα και απαραίτητο, οι γονείς μπορούν να συμμετέχουν στις συνεδρίες, οπότε αξιοποιούνται το Filial Play Coaching ή οι αρχές του Theraplay.

Γονείς

Η συμβουλευτική γονέων είναι αναπόσπαστο κομμάτι των δραστηριοτήτων της Play Therapy Greece. Ο γονιός, μητέρα και πατέρας, είναι βασικό πρόσωπο στη ζωή ενός παιδιού και φροντίζουμε να έχει, όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια σε αυτό του το ρόλο. Σε κάθε συνάντηση με τους γονείς, προσφέρονται συμβουλευτικές υπηρεσίες, εξατομικευμένες στον συγκεκριμένο γονιό και για την συγκεκριμένη οικογένεια. Μέλημά μας είναι, να βοηθήσουμε τον γονέα, όπως εκείνος χρειάζεται, για να έχει και να υποστηρίζει μια υγιή και χαρούμενη οικογένεια.

Οι υπηρεσίες αυτές προσφέρονται και ως ενημέρωση και πρόληψη σε μελλοντικούς γονείς, προκειμένου να μπορέσουν να δημιουργήσουν ασφαλή δεσμό (secure attachment) με τα παιδιά τους στο μέλλον, ώστε να μεγαλώσουν ψυχικά υγιή και δυνατά παιδιά, που θα καταφέρουν να αναπτύξουν όλο τους το δυναμικό.

Μια ξεχωριστή υπηρεσία για μελλοντικούς γονείς ή γονείς νεογνών είναι το Baby Bonding. Σε ομάδες γονείς και παιδιά, μέσα από προσεκτικά δομημένες συνεδρίες, μαθαίνουν να συνδέονται με ασφαλή δεσμό (secure attachment). Οι σχέσεις ενισχύονται και τα παιδιά αναπτύσσονται ανθίζοντας σε κάθε επίπεδο.

Επίσης, γίνονται ομάδες γονέων-παιδιών μέσω των αρχών του Theraplay και του παιχνιδιού, για την ενίσχυση του δεσμού και την βελτίωση των σχέσεων στην καθημερινή ζωή της οικογένειας.

Πέραν των εξατομικευμένων υπηρεσιών, προσφέρονται και Εργαστήρια Αποτελεσματικής Επικοινωνίας σε Δασκάλους (ΕΑΔ) και Γονείς (ΕΑΓ), με την μέθοδο αποτελεσματικής επικοινωνίας του Thomas Gordon.

Ομάδες

Πέραν των ατομικών συνεδριών προσφέρονται και ομάδες ενηλίκων, παιδιών, εφήβων, γονέων και μικτών ομάδων παιδιών και γονέων μαζί.

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

17 ΜΑΪΟΥ 2024
ΑΘΗΝΑ

CERTIFICATE IN THERAPEUTIC PLAY SKILLS

Δείτε περισσότερα

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2024
ΑΘΗΝΑ

3-ΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

Δείτε περισσότερα

ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ

CIRCLE OF SECURITY - PARENTING

Δείτε περισσότερα

ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ

INSIGHTFUL PLAY

Circle of security - Ομάδα Γονέων